2014 – Patró dels químics de Brasil

EL PAPA FRANCESC NOMENA EL BEAT LLEIDATÀ  FRANCESC CASTELLÓ

PATRÓ DELS QUÍMICS DEL BRASIL

 Francesc Castelló en el laboratori de IQS 199 Total

 

Lleida.- La Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments de Roma, que presideix el cardenal espanyol Antonio Cañizares; ha fet públic que el Papa Francesc ha disposat el nomenat com a Patró dels Professionals Químics del Brasil, al jove màrtir lleidatà el Beat Francesc Castelló Aleu, beatificat pel papa Joan Pau II l’11 de març de l’any 2001.

La decisió de la Santa Seu, s’ha pres atenen la petició que en aquets sentit feu la Sociedade Brasileira de Química, encapçalada pel seu president Luis Kosminsky i avalada per l’arquebisbe d’Aparecida i president de la Conferència Nacional de Bisbes del Brasil, cardenal Raymundo Damasceno Assis; amb el suport dels 189 bisbes que conformen la “Conferência Nacional Dos Bispos Do Brasil”.

La petició per a la proclamació d’aquest patrocini, va ser presentada personalment per l’arquebisbe d’Aparecida al Papa Francesc, amb ocasió  de la Jornada Mundial de la Joventut celebrada a Rio de Janeiro, en el mes de juny de l’any 2013. S’ha fonamentat en el testimoni de fe del màrtir lleidatà i en el fet que Francesc Castelló fou químic de professió, que l’exercí en la Fàbrica Cros de Lleida. Format a l’Institut Químic de Sarrià, va obtenir el títol en la Universitat d’Oviedo, on va establir gran amistat amb qui seria el seu director espiritual, el jesuïta P. Román Galán, a qui va dirigir una de les tres cartes que va escriure bans del seu martiri, el 29 de setembre de 1936. La carta al P. Galán era, segons Francesc Castelló, el lliurament del seu “pobre testament intel·lectual”, un projecte de compressor d’amoníac.

Mn. Gerard Soler, vicepostulador de la Causa de Canonització del Beat, ha explicat que el fet que els químics brasilers hagin volgut tenir al jove màrtir  lleidatà com a patró, és una mostra de com és volgut i estimat fora de casa nostra, i corrobora el fet de que:“la fama de la seva santedat s’estén arreu del món”.  Alhora ha qualificat la noticia com a “molt positiva per la causa pro canonització, alhora que contribueix a estendre la seva santedat”. 

Lleida, 1 d’octubre de 2014

 

You may also like...

Translate »