2016 – Quaresma, camí de conversió a la llum de la Paraula de Déu

La Quaresma comença el Dimecres de Cendra i conclou el Dijous Sant a la tarda abans de la Missa vespertina del Sopar del Senyor, amb la qual s’inaugura el Tridu Pasqual. El símbol bíblic del nombre quaranta: quaranta dies del diluvi abans de l’Aliança amb Noé; quaranta dies de Moisès amb el Senyor en el Sinaí; quaranta anys del poble d’Israel en el desert; Elies camina quaranta dies cap a la muntanya de la trobada amb Déu i quaranta dies de Jesús en el desert abans de començar la seva predicació evangèlica. El Dimecres de Cendra es realitza els gest simbòlic de la imposició de la cendra al front, com a signe de conversió i inici del camí cap a la Pasqua. Mentre s’imposa la cendra es pot dir: “Convertiu-vos i creieu en l’Evangeli” o “Recorda’t que est pols i a la pols tornaràs”. La cendra es fruit de la cremació de les palmeres i oliveres de l’any passat. Al llarg de la Quaresma escoltem la Paraula de Déu que ens dirà que hem de pensar i actuar com Jesús. Aquesta és la veritable conversió.

 

Mn. Gerardo Soler

Liturgia viva, 14/02/2016

gerardos@telefonica.net

 Vicepostulador de la causa de Canonización del Beato Fracisco Castelló

You may also like...

Translate »