2017 – Temps durant l’any

 

El temps de durant l’any comprèn 34 setmanes i es divideix en dues etapes, una abans del cicle pasqual, la segona un cop acabat aquest cicle.

En aquest any 2017, la primera etapa va des del 9 de gener fins al 28 de febrer i comprèn 8 setmanes (des de la I fins a la VIII); la segona etapa va des del 5 de juny fins al 2 de desembre (des de la setmana IX fins a la XXXIV).

En aquest temps no se celebra cap aspecte concret del misteri de Crist sinó que es procura aprofundir el sentit conjunt de la història santa, sobre tot a través d’una contemplació continuada, fonamentalment cronològica, del missatge bíblic viscut en el seu desenvolupament progressiu.

La importància d’aquest període de l’any per al creixement de la vida espiritual cristiana es pot veure pel fet que comprèn la part més extensa de l’Any litúrgic.

Els eixos fonamentals d’aquest temps són el diumenge i els respectius cicles de lectura continuada de la Missa dominical i ferial.

Per a l’espiritualitat dels ordenats i contemplatius, és fonamental la lectura completa, meditada i aprofundida de tot el missatge bíblic, repartit i organitzat entre les Misses ferials i l’Ofici de lectura segons el cicle complet o biennal.

Aquesta lectura, la del cicle biennal de l’Ofici, l’única completa de tots els leccionaris, els ministres de la Paraula i els contemplatius “complint diàriament el deure, que els és tan propi, d’acollir en el seu interior la Paraula de Déu, esdevindran més perfectament deixebles del Senyor i assaboriran amb més pregonesa les insondables riqueses de Crist “ (OGLH, 29).

(Calendari-Directori de l’Any litúrgic 2017, p. 64)

 

 

 

You may also like...

Translate »