2017 – Presentació del Senyor

És una festa de llum, preludi de la Pasqua del Senyor. El títol antic i ecumènic és la “Festa de la Trobadadel Senyor amb el seu poble”. De cap manera és en l’esperit de l’Any de l’Església la culminació delcicle del Nadal i de l’Epifania. És Crist que surt al nostre encontre en el temple de la seva glòria que ésl’Església. És l’univers que resplendeix per Ell, el seu trobament amb els creients. És la Litúrgia queCrist celebra amb nosaltres i per a nosaltres per a la glòria del Pare. L’ancià Simeó representa lahumanitat corbada pels segles i pel pecat ancestral que no vol morir sense rebre el do de la Vida. Enaquest retrobament cadascú pot acollir i sostenir en els braços el Fill de Déu, que redimeix la nostrahistòria i ens torna l’alegria.

Benedicció de les candeles

La benedicció de les candeles es pot fer de dues formes:

     – en una altra capella o fora de l’església, en un lloc adequat: en aquest cas, després de la benedicció, es fa una processó solemne tot dirigint-se a l’església;

       – dins de l’església, en un indret ben allunyat del presbiteri, mentre sigui visible al poble: després dela benedicció, es fa l’entrada solemne del celebrant acompanyat dels ministres i/o d’uns quants fidels.

Els fidels encenen les seves candeles durant el cant d’entrada i les poden mantenir enceses fins a laconclusió de l’oració col·lecta de la Missa.

Per a la benedicció i processó de les candeles es pot usar la capa pluvial blanca, però és millor fer servirdes del començament la casulla, per tal d’evitar canvis d’ornaments durant la celebració.

Tant si es fa la processó solemne com si es fa solament l’entrada dels ministres, a la Missa s’omet lasalutació inicial, l’acte penitencial i el Senyor, tingueu pietat; la Missa comença amb el Glòria a Déu adalt del cel.

(Calendari-Directori de l’Any litúrgic 2017, p. 80-81)

You may also like...

Translate »