LLEIDA PREPARA LA FESTA DEL BEAT FRANCESC CASTELLÓ

EL 29 DE SETEMBRE EL CEMENTIRI ACOLLIRÀ LA JORNADA DELS MÀRTIRS DE LA DIÒCESIS DE LLEIDA 

Lleida.- La Comissió de Canonització del Beat Francesc Castelló, prepara els actes a celebrar amb motiu de la festa litúrgica del Beat que tindrà lloc el proper 28 de setembre.

Com ja és costum, serà l’església de Sant Pere que fou en vida la parròquia del Beat i on hi té una capella dedicada així com una exposició permanent a mena de memorial, la que acollirà els actes centrals de la festa.

Així es previst que el dijous 28, a les 6’30 de la tarda tingui lloc el res del Sant Rosari, amb exposició del Santíssim. Tot seguit, a les 7 de la tarda. el bisbe de Lleida Salvador Giménez Valls presidirà L’Eucaristia, que serà solemnitzada per la Coral del Carme i comptarà amb la presència de diversos familiars del Beat vinguts de Saragossa, on resideix actualment la seva família.

La delegació de Pastoral de Joves de la Diòcesis de Lleida, encapçalada pel seu consiliari Mn. Manel Mercadé, es farà present i participarà activament en aquesta celebració, que ha estat anunciada i presentada per part dels joves com l’acte que marcarà a partir d’aquest any l’inici de curs per aquesta delegació.

El divendres 29 de setembre, festa de Sant Miquel, els actes es traslladaran al Cementi de Lleida per tal de commemorar el 81 aniversari del martiri del beat, ocorregut el 29 de setembre de 1936 i alhora també dedicar-la a fer memòria i homenatjar als demés màrtirs de la diòcesi de Lleida.

Els actes s’iniciaran a les 11 del matí, amb la celebració de l’Eucaristia a la capella del Cementiri, presidida per Mn. Joan R. Ezquerra, director del secretariat per a les Causes dels Sants i concelebrada per Mn. Gerard Soler, vicepostulador de la Causa de Canonització del Beat Francesc Castelló.

Tot seguit, a les 12 del migdia, es previst celebrar un acte commemoratiu del martiri del Beat davant la fosa comuna dels Màrtirs, amb el res de l’Àngelus i ofrena de flors. En aquest fosa on reposen les despulles del Beat Francesc Castelló, també s’hi troben les d’altres 15 beats i màrtirs lleidatans, així com les de 26 religiosos claretians que seran beatificats el proper 21 d’octubre, a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona i que tindran en aquets jornada una referència especial.

Comissió Pro Canonització del Beat Francesc Castelló

Dijous, 28 de setembre

Festa del Beat Francesc Castelló

a l’església de Sant Pere de Lleida

–        6’30 tarda: Exposició del Santíssim i Sant Rosari

–        7 tarda: Celebració de l’Eucarística

Presidida per Mons. Salvador Giménez Valls, bisbe de Lleida i solemnitzada per la Coral de la Parròquia de la Mare de Déu del Carme, amb la participació de la delegació de Pastoral de Joves de la diòcesi de Lleida.

– Cloenda amb la veneració de la relíquia del Beat i cant dels Goigs en la seva lloança

Divendres, 29 – Festa de Sant Miquel

Commemoració del 81 aniversari del martiri del Beat Francesc Castelló

i

Jornada dedicada als Màrtirs de la diòcesi de Lleida

11 matí, a la capella del Cementiri de Lleida:

Eucaristia presidida per Mn. Joan R. Ezquerra, director del secretariat per a les Causes dels Sants i concelebrada per Mn. Gerard Soler, vicepostulador de la Causa de Canonització del Beat Francesc Castelló.

12 migdia:

Acte commemoratiu amb ofrena de flors i pregària de l’Àngelus, davant la fosa comuna on reposen les despulles del Beat, d’altres 15 beats i màrtirs lleidatans i les de 26 religiosos claretians que seran beatificats el proper 21 d’octubre, a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona.

*******************

You may also like...

Translate »